Hartkloppingen
Bij Acupunctuurpraktijk Lautze terecht gekomen nadat ik hoofdzakelijk last kreeg van hartkloppingen. In het medische traject, welke ik hiervoor had doorlopen, werden geen afwijkingen geconstateerd. Ik bleef echter klachten houden en besloot hierop om het over een andere boeg te gooien en hierbij werd mij acupunctuur aangeraden.

“Is acupunctuur niet te zweverig voor mij?” dacht ik. De twijfels die ik had over acupunctuur heeft Laura goed weten weg te nemen. Haar uitleg over de behandelingen is erg duidelijk. Tevens is Laura een zeer prettig en rustig persoon, waarbij ik mij snel op mijn gemak voelde.

De klachten waarvoor ik naar Laura ging waren na een aantal behandelingen weg en de behandelingen gaven mij een dusdanige rust, dat ik nu om de paar weken ga.
Ik zie het als mijn lichaam en geest in balans brengen en houden.
Acupunctuurpraktijk Lautze (Laura) is wat mij betreft een absolute aanrader!
M. Spaans – Voorburg
_______________________________________________________________________________________________________________
Oorsuizen (Tinnitus) 
Ik had tot ik bij Laura kwam nog nooit iets gedaan met acupunctuur. De eerste keer dat ik bij Laura kwam, was er meteen een goede en open sfeer. We hebben samen gesproken over mijn klachten en op basis daarvan heeft Laura een plan gemaakt. Vervolgens heeft zij naaldjes geplaatst op verschillende plekken van mijn lichaam. De naaldjes doen geen zeer. Laura legt altijd goed uit waarom zij wat doet.
Mijn klachten zijn Tinnitus en vermoeidheid (weinig energie) en sinds de eerste behandeling merkte ik al vooruitgang. Na 3 of 4 sessies was de piep in mijn oren zeker met 80% verminderd en naar de achtergrond geraakt. Ook mijn energie is toegenomen. De behandelingen helpen goed bij mij.
Ik raad mensen aan om naar Laura te gaan, omdat zij je vriendelijk en vertrouwd benadert. Er is een fijne sfeer, je kunt snel bij haar terecht. De behandeling helpt goed bij mij, dus ik heb al meerdere mensen aangeraden naar haar toe te gaan. Zeker omdat in de reguliere zorg Tinnitus wordt gezien als onbehandelbaar, terwijl acupunctuur dus echt kan helpen. Ik ben er erg blij mee!
C. Verdegaal – Lisse
_______________________________________________________________________________________________________________
Diversen klachten
September 2018 werd ik ziekjes; verkouden en hoesten en vreselijke hoofdpijn. Na 3 weken ging ik naar de dokter. Wat neusdruppels en pillen en weer door. Het hoesten stopte de andere klachten niet. Mijn energie level was laag, die vreselijke hoofdpijn en zoem in me hoofd zorgde ervoor dat ik niet meer goed kon nadenken. Als leidinggevende is dit geen doen. Daarnaast buikklachten. Heb ik soms te veel hooi op mijn vork genomen? De kerstvakantie kwam eraan.. heerlijk even bij tanken! Of toch niet? Het dieptepunt was bereikt. Ik belde Laura en die merkte echt dat het urgent was. Ze maakte plek vrij en kon de zelfde week nog komen. Ze maakte een acupunctuur behandel plan. Stukje bij beetje knapte ik eindelijk op!
Eind maart hebben we elkaar de hand geschud. Ik was weer de oude ik. Weer vol energie en kan weer snel schakelen heb weer energie voor het huishouden en het genieten van de leuke dingen. Laura bedankt! Ik kwam van ver maar voel me weer super.
S. Stam – Lisserbroek
_______________________________________________________________________________________________________________
Hielpijn
Ik vind de benadering zeer goed de sfeer was direct prima waardoor het vertrouwen in de behandeling enorm steeg, voor mij de eerste keer met acupunctuur, de behandelruimte voldoet goed en ook de gesprekken met Laura waren goed zodat de behandeling vrij vlot verliep, het prikken met de naalden was voor mij geen probleem.
Ik HAD een probleem met een voet al sinds juli vorig Jaar. Waar andere behandeling bleven steken, door advies bij Lautze gekomen, en daar was na een paar bezoekjes het probleem van de pijn verholpen.
Ik zou iedereen deze praktijk aanbevelen, steeds nette behandelingen ook goede afspraakmogelijkheden.
F. Murk – Lisse
_______________________________________________________________________________________________________________
Energie
Ik heb de acupunctuur behandelingen bij Laura als zeer prettig ervaren. De praktijkruimte is sfeervol ingericht. De gesprekken tijdens de behandelingen waren gezellig en ontspannen, ik voelde me prima op mijn gemak en kon mijn problemen goed bespreekbaar stellen zonder enige vorm van schaamte.
Het gebruik van de acupunctuur naaldjes was totaal niet pijnlijk en ik had er echt baat bij. Het heeft mij geholpen om van bepaalde problematiek af te komen.
Wat ik heel erg bewonderde in Laura was het feit dat zij heel goed kon inschatten en voelen via je pols waar de problematiek zich in mijn lichaam bevond en op welk gebied zij dit met de acupunctuur naaldjes moest gaan aanpakken.
ik zou haar daarom zeker aanbevelen omdat ze echt weet wat ze doet.
T. Clemens – Lisse
_______________________________________________________________________________________________________________

Nekklachten/tandenknarsen/spanningsklachten
2 jaar lang verschillende ziekenhuizen bezocht, verschillende artsen gezien, verschillende behandelingen geprobeerd en verschillende medicaties geslikt, maar geen klachtvermindering. Hierna ben ik over gegaan naar verschillende alternatieve geneeswijzen, waaronder acupunctuur, maar niks hielp. Totdat ik bij Lautze terecht kwam. Ik was door mijn slechte ervaring met acupunctuur niet erg positief meer, maar ik moest wat.. Laura nam direct mijn twijfels weg, haar manier van omgang met mensen en brede kennis zijn bewonderenswaardig. 

Laura geeft eerlijk aan hoelang zij nodig zal hebben om de klacht te verminderen of weg te nemen. Na een aantal behandelingen werden de nekklachten al minder en niet alleen de klacht waarvoor ik kwam heeft zij aangepakt, waaronder bijvoorbeeld; trauma, onzekerheid en acne.

Laura weet wat ze doet en ik raad haar bij iedereen aan, ook al heb je je twijfels bij acupunctuur, ga het proberen!

S. van der Lans – Hoofddorp
_______________________________________________________________________________________________________________
Zwangerschap
De sfeer en ruimte bij Acupunctuurpraktijk Lautze is gelijk goed. Je wordt snel op je gemak gesteld en de behandeling wordt goed uitgelegd. Laura neemt echt de tijd voor je. De sfeer wordt mede gemaakt door een diffuser die de ruimte van een heerlijke geur voorziet en het heerlijke (warme) bed waar je op ligt.

Acupunctuur heeft mij geholpen om snel opnieuw zwanger te worden en mijn gehele zwangerschap goed te doorlopen.

De persoonlijke touch, service en betrokkenheid bij Lautze kan ik iedereen aanbevelen.

Y. van der Putten – Lisse
______________________________________________________________________________________________________________________________
Stress
De behandelingen vond ik interessant – wat gebeurd er, wat doe je nu precies – Laura legt alles uit over wat ze doet en over de oosterse wijsheden m.b.t. een gezond en ziek lichaam. Daarnaast heb ik de behandelingen ervaren als rustgevend. Laura neemt je mee en laat je voelen in het moment. In de rustige ruimte heeft ze een zacht muziekje opstaan en een diffuser met fijne geur olie. Het zachte fleece dekentje maakt het af.

Het heeft mij geholpen meer inzicht te krijgen op de invloed van stress op mijn lichaam. En waar alle stress zich ophoopt, daar ontstaan de problemen.

Laura heb ik aan meerdere collega’s aangeraden: wij hebben een stressvolle baan, waarbij zorgen voor jezelf nogal eens wordt vergeten. Laura is een heel fijn mens, de behandeling is nooit pijnlijk, je komt echt tot rust en je leert ook nog wat over je lichaam. Dat is alles wat ik zocht!

J. van Dijk – Sassenheim