Na een stevige massage kun je hoofdpijn krijgen als je niet goed drinkt. Ook acupunctuur kan bijwerkingen geven maar deze zijn niet ernstig en eerder een teken dat het lichaam bezig is om te veranderen. Hieronder een aantal bijwerkingen die na een behandeling eventueel op kunnen treden.

Vermoeidheid
Omdat de naaldjes zorgen voor een verandering in energie, kost dat ook energie. Over het algemeen ervaar je na een behandeling een dip qua vermoeidheid. Dit is vaak van korte duur. Het is overigens een goed teken want, het betekent dat het lichaam met de behandeling aan de slag gaat. Je zult merken dat, naarmate je vaker een behandeling ondergaat, deze dip niet meer zo aanwezig is. Het lichaam is dan inmiddels gewend dat het soms wordt bijgestuurd door acupunctuur en integreert dus sneller de verandering in het lijf.

Hoofdpijn
Wat niet vaak, maar wel soms voorkomt is dat mensen hoofdpijn ervaren na de behandeling. Dit is een teken dat het lichaam aan het ontgiften is. Energie die niet meer nodig is mag eruit. Uiteraard is het niet prettig om dit te ervaren maar het heeft een functie. Drink na een behandeling voldoende water en duik niet gelijk de sportschool in. Geef het lichaam de tijd om de behandeling op te nemen.

Rommelende buik
Onze darmen spelen een grote rol bij ons immuunsysteem en en daarmee ook op je gezondheid. Na een behandeling kan het zomaar zijn dat je andere ontlasting hebt. Tijdens de intake wordt ook altijd gevraagd naar de stoelgang omdat het een weerspiegeling is van de interne gezondheid. Wist jij dat gevoelens als onrecht of moeilijk kunnen loslaten, effect hebben op je darmen?

Elke behandeling uniek
Acupunctuur is geen eenheidsworst. Elk persoon, elk lichaam, elke klacht, elke situatie is uniek. Kom jij voor migraine is de behandeling heel anders dan iemand die met darmklachten komt. Zodoende is ook niet in te schatten welke bijwerkingen eventueel op kunnen treden. Over het algemeen genomen is vermoeidheid een bijwerking die het meeste voor komt en eigenlijk is dat alleen maar een goed teken!